Böğürtlenli lolipoplar 1 yaş ve sonrası

Böğürtlenli lolipoplar 1 yaş ve sonrası

Böğürtlenli lolipoplar

Malzemeler

50 g tereyağı ( oda sıcaklığında )

3 tatlı kaşığı esmer şeker

1 adet yumurta

2 çay kaşığı toz tarçın

1,5 su bardağı tam buğday unu

Dondurulmuş böğürtlen

1 adet limon kabuğu rendesi

Tahta çubuklar ( marketlerde mangallık ürünler bölümünde bulabilirsiniz )

Hazırlanışı

Yumuşak tereyağı ve bal mutfak robotunda çevrilir.  Üzerine yumurta ilave edilip tekrar karıştırılır. Tarçın ve yavaş yavaş un ilave edilip hamur toparlanıncaya kadar robotta çevrilir. Yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirilir ve sonra yarım santim kalınlığında açılan hamurdan yuvarlak şekilli kalıplar veya minik şişe kapağı yardımı ile şekiller oluşturulur. Yuvarlakların ortalarına limon rendesi ve böğürtlen konur, üzerine ikinci yuvarlak kapak olarak konup altlarına çubuk geçirilir. Son olarak da çatalla nazikçe şekiller verilip 170 C ısılı fırında 15 dakika pişirilip, soğutulur.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Bu tarif; yumurta, tereyağı ve tam buğday unu içermesi nedeniyle son derece besleyici ve sağlıklı bir tarif. İçerdiği meyveler çocuklar için hem vitamin kaynağı hem de damak tatlarını geliştirecek ve keyifle yiyecekleri güzel bir tatlı. Hazır satılan ve yüksek oranda şeker içeren ürünlere alternatif olarak bu tip ev yapımı tatlılar hazırlamanızı öneririm.

 

Reklam
Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.