Bebek sufle 1 yaş ve sonrası glütensiz tarif

Bebek sufle 1 yaş ve sonrası Glütensiz

Bebek sufle

Malzemeler

1 orta boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Patates yıkanır ve suda haşlanır. Soğuyunca kabuğunu soyup çatalla iyice ezerek püre haline getirilir. Yumurta sarıları ve kaşar peyniri rendesi ve süt eklenir.  Yumurta akları mikser ile iyice köpürene kadar çarpılır. Çırpılmış yumurta akları, patatesli karışıma tahta kaşık yardımıyla nazikçe eklenir çok fazla karıştırılmaz. Küçük muffin kaplarına veya ısıya dayanıklı kaselere koyularak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 -25 dakika kadar pişirilir.

Yrd. Doç. Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Bebek suflenin kabarık ve oldukça yumuşak kıvamı kaşıkla yenilebilir olmasını sağlıyor. Protein ve kalori içeriği açısından oldukça zengin bir öğün.  Lezzetli tadı iştahsız çocuklar için iyi bir alternatif. Glütensiz olduğu için çölyak hastalarına uygundur.

 

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.