Bebek bisküvisi 8 ay ve sonrası bebekler için

Bebek bisküvisi 8 ay ve sonrası bebekler için

Bebek bisküvisi yaparken şeker kullanmamanız için alternatif bir tarif. Eğer bebeğinizin yumurtaya karşı bilinen bir alerjisi varsa dikkatli olmanızı öneririz.

Bebek bisküvisi

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta sarısı

½ su bardağı pirinç unu

3 çorba kaşığı un (tam tahıllı olabilir)

4 çorba kaşığı su

Hazırlanışı

Tereyağı yumuşak bir kıvama gelene de oda sıcaklığında bekletilir. Tavada kısa süre ısıtılabilir. Bir kapta tüm malzeme karıştırılır. El ile şekil verilir (çok kalın olmasın) ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirilir. El ile şekil vermek vakit alıyor derseniz, hamuru merdane ile açıp tepsiye yaydıktan sonra pişirmeden önce dilim dilim kesebilirsiniz.

Dr. Gülşah Güven’in notu

Şekersiz olduğu için hazır bebek bisküvisi yerine bu tarifle yapılmış bisküviyi öneririm. Yanmaması için fırın ısısı düşük tutulmuştur. Düşük fırın ısısı ve yavaş pişirmeye özen göstererek yapacağınız kurabiyeler daha sağlıklı olacaktır. Anne sütüyle veya formül mama ile yumuşatılarak yedirilebilir.

 

 

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği yayın. Anne bebek çocuk sağlığı, gelişimi ve beslenmesi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.