Bebek bisküvisi 8 ay ve sonrası bebekler için

Bebek bisküvisi 8 ay ve sonrası bebekler için

Bebek bisküvisi yaparken şeker kullanmamanız için alternatif bir tarif. Eğer bebeğinizin yumurtaya karşı bilinen bir alerjisi varsa dikkatli olmanızı öneririz.

Bebek bisküvisi

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yumurta sarısı

½ su bardağı pirinç unu

3 çorba kaşığı un (tam tahıllı olabilir)

4 çorba kaşığı su

Hazırlanışı

Tereyağı yumuşak bir kıvama gelene de oda sıcaklığında bekletilir. Tavada kısa süre ısıtılabilir. Bir kapta tüm malzeme karıştırılır. El ile şekil verilir (çok kalın olmasın) ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirilir. El ile şekil vermek vakit alıyor derseniz, hamuru merdane ile açıp tepsiye yaydıktan sonra pişirmeden önce dilim dilim kesebilirsiniz.

Dr. Gülşah Güven’in notu

Şekersiz olduğu için hazır bebek bisküvisi yerine bu tarifle yapılmış bisküviyi öneririm. Yanmaması için fırın ısısı düşük tutulmuştur. Düşük fırın ısısı ve yavaş pişirmeye özen göstererek yapacağınız kurabiyeler daha sağlıklı olacaktır. Anne sütüyle veya formül mama ile yumuşatılarak yedirilebilir.

 

 

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.