Basit pancar salatası tarifi

Basit pancar salatası tarifi

Kırmızı pancar ile neler yapabileceğiniz biliyor musunuz? Pancar çorbasından mücverine,  salatasına, pancar cipsinden kinoalı bebek mamasına kadar kırmızı pancar ile yapılabilen pek çok tarif var. Koyu kırmızı rengi ile antioksidan zengini olan kırmızı pancarı haşlamadan çiğ olarak da kullanabilirsiniz. Basit pancar salatası, salatayı sofralarından eksik etmeyen ve farklı tarifler arayanlar için sağlıklı, lezzetli bir tarif.

Malzemeler

-2 adet büyük pancar, soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet sakız kabak çiğden soyulup, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-2 adet havuç, ayıklanıp rendenin iri tarafı ile rendelenmiş
-1 adet iri Alabaş turp, rendenin iri tarafı ile rendelenmiş

Sosu için

-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
-2 çorba kaşığı limon suyu
-1 çorba kaşığı mandalina suyu
-1 tutam tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için

⁃ Bir avuç taze nane veya maydanoz.
– Keten tohumu da serpebilirsiniz.

Hazırlanışı

Salata malzemeleri servis kasesine alıp karıştırın.
Sos malzemelerini bir kasede çırpıp, salataya ekleyin.
Nane yaprakları ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.

Tarif: Şef Ayşe Nil Dinler

Ayşe Nil Dinler
Ayşe Nil Dinler, mutfak şefi, eğitmeni, danışmanı ve yemek yazarıdır. Milliyet Lezzet ekinde  uzun süre yazan Ayşe Dinler, hâlen Kids Gourmet yemek yazarı ve editörüdür.  Ayşe Nil Dinler, TV programlarına yemek konusunda danışmanlık yapmakta ve kimi zaman da programlara konuk olarak katılarak yöresel ve dünya mutfaklarından örnekler sunmaktadır. Ayrıca İngilizce olarak da yayınlanan  "Citrus Recipes" (Narenciyeli Yemekler) kitabı bulunmaktadır.