Bal kabaklı kek 2 yaş ve sonrası çocuklar için

Bal kabaklı kek

Malzemeler

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı esmer şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tam buğday unu
Yarım paket kabartma tozu
2 dilim bal kabağı
Tarçın
1 çorba kaşığı labne peynir
1 çay kaşığı toz zencefil

Hazırlanışı

Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker çırpılır. Süt, sıvıyağ ilave edilir. Kabartma tozu ve un eklenir. Hamur kıvam aldığında cupcake kalıplarına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 C  fırında 20 – 25 dk pişirilir.

Üzeri için

Bal kabağı haşlanır ve ezilir. Tarçın, zencefil ve labne peynir eklenip sıkma torbası ile keklerin üzerine sıkılır. İstenirse fındık veya ceviz ile süslenir.

Yrd. Doç.Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu:

Bal kabağı içeriğinde bulunan beta-karoten, antioksidan özellik göstererek, kalbi ve cildi koruyan etkilere sahiptir ve damarların çevresinde kolesterol toplanmasını önler. Ayrıca içeriğindeki potasyum kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon riskini azaltır. A vitamini yönünden çok iyi bir kaynaktır. A vitamini içeriği sayesinde göz sağlığı korunur. Ayrıca A vitamini ağız ve akciğer kanserini önler. Kalori yönünden düşük bir içeriğe sahip olduğu için kilo verme sürecini destekler. Kilo vermek için diyet yapan kişilerin diyet programına eklenmesi gereken bir sebzedir. Diyete destek olan lif ve mineraller bakımından zengindir. Lifler, bağırsakların çalışmasını kolaylaştırır, sindirimi hızlandırır ve böylece  metabolizmayı hızlandırır. Bal kabağının ayrıca, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kolesterol seviyesinin kontrol altında tutulması konusunda önemli role sahiptir. Bal kabağı içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko da bulunmaktadır. Potasyum, yüksek tansiyon hastalarında tansiyonu dengeleyici özellik sergilemektedir. Çinko kemik yoğunluğunu arttırır.

 

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here