Baharatlı tavuk tarifi 2 yaş üzeri

Baharatlı tavuk tarifi

Sokak lezzetleri olarak bilinen kokoreç gibi yemekleri evde yapıp aynı lezzeti vermek zordur. Ancak baharatlı tavuk tarifi ile sanki kokoreç yiyormuş gibi evinizin konforunda içinize sinerek bir sokak lezzeti yaratabilirsiniz.

Baharatlı tavuk malzemeleri

  • 2 adet tavuk kalça
  • 2 adet sivri biber ( İnce doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 adet orta boy domates ( küp küp küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

  • Tavukları haşlayın ve piştikten sonra didikleyin.
  • Biberler, domates ve sarımsağı ince doğrayın.
  • Tavaya yağı koyun ve ısıtın. İçine biberi ve sarımsağı ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Ardından domates ve biber salçasını ilave edip karıştırarak pişirin ve hemen ardından didiklenmiş tavuğu ekleyin.
  • Son olarak küçük küp küp doğranmış domatesi ilave edin. Suyunu çekmesine yakın tüm baharatı ekleyin ve karıştırın.
  • Dürüm olarak lavaşın arasında ya da sandviç yaparak servis edebilirsiniz. Hatta yanına bir de bulgur pilavı yapabilirsiniz.

Not: Baharatı damak zevkinize göre azaltıp çoğaltın. Küçük çocuklar baharatlı sevmeyebilir. Alışkın değillerse tavuğu pişirirken baharatları eklemeden onlar için bir miktar ayrı bir yere ayırın. Salça tuzlu ise çocukların yemeğine tuz eklemenize gerek yok onlara ayıracağınız kısma eklemeyin.

Ailelerin ve uzmanların tercih ettiği güvenilir yayın.