Hamsi buğulama
Malzemeler
- Yarım kg. Hamsi
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 3-5 dal maydanoz
- 1 limon
- 2 defne yaprağı
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 domates
Hazırlanışı
- Patatesler soyulur ve halka halka kesilerek yağlanmış fırın kabının zeminine dizilir.
- Üzerine ayıklanmış yıkanmış hamsi, halka doğranmış soğan, domates, halka kesilmiş limon, defne yaprağı dizilir.
- 2 çay bardağı kadar su gezdirilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
Not: Hamsi buğulama yemeğini küçük çocuklara yedirmeden önce el ile lokmada kılçık olmadığını iyice kontrol ederek sadece et kısmından yediriniz. Küçük çocuklar için kılçığı kolay temizlenebilen balıklar tercih ediniz.